Как трябва да се грижим за дограмата си у дома? Как трябва да се грижим за дограмата си у дома? - SN PLAST - град

Как трябва да се грижим за дограмата си у дома?

Как трябва да се грижим за дограмата си у дома?

Как трябва да се грижим за дограмата си у дома?

by admin_snplast |декември 12, 2022 | Blogs

Скоро сте сменили старите дървени прозорци с PVC или алуминиева дограма? Вече се наслаждавате на страхотната им визия? А знаете ли, че за да останат винаги като нови, трябва да се грижите правилно не само за стъклата, но и за рамките?

Грижата за дограмата е сравнително проста задача, която не отнема много време и усилия. В тази статия ще Ви споделим как правилно да я поддържате, така че да изглежда добре и да работи безаварийно.

Много хора започват с почистване на прозорците, но първата стъпка е да почистите рамките на алуминиевата или PVC дограма. Достатъчно е да го правите два пъти годишно.

Как трябва да се грижим за дограмата си у дома?

Втората стъпка е да проверите уплътнението и механизма. Това са най-чувствителните зони на всяка PVC и алуминиева дограма. Техният живот зависи от начина на експлоатация и правилната поддръжка -тогава може да остане в перфектно състояние дълги години или да се наложи подмяна след известно време. Ако забележите някакъв проблем, свържете се с Вашата фирма, за да ги подмените. 

Третата стъпка е да почистите стъклата на прозорците. Повечето хора са свикнали да го правят веднъж на всеки сезон, но идеалният вариант е да го правите 8 пъти в годината. 

Как трябва да се грижим за дограмата си у дома?

Съветваме Ви да използвате меки кърпи, за да не надраскате повърхността на прозорците. Не пръскайте директно препарата върху стъклената повърхност. Това може да доведе до разпръскване или стичане на замърсяванията и попадането им в уплътненията. 

Четвъртата стъпка е почистване на дръжките. Най-добрият вариант е да го направите, след като сте свършили с останалите задачи, на затворен прозорец. Използвайте мека кърпа и изпробвайте всички позиции на дръжката. 

Надяваме се нашите съвети да са Ви от полза при поддръжката на Вашата алуминиева или PVC дограма. Не се колебайте да ни потърсите, ако искате да обновите своите прозорци или да получите професионален съвет.

Rate this post
Share this post:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *