Какво трябва да знаете за монтажа на  PVC дограма? Какво трябва да знаете за монтажа на PVC дограма?

Какво трябва да знаете за монтажа на PVC дограма?

Какво трябва да знаете за монтажа на  PVC дограма?

Какво трябва да знаете за монтажа на PVC дограма?

by admin_snplast |януари 12, 2021 | Blogs

В днешно време все повече хора търсят най-оптималните варианти за енергийна ефективност и топлоизолация на дома си. Но тук истината е, че те зависят много от избора на дограма и правилния й монтаж.

За съжаление в интернет има толкова разнообразна информация – коя вярна, коя не, че много от потребителите си мислят, че сами могат да се справят с монтажа на ПВЦ дограма. Затова в тази статия ще поговорим малко повече за монтажа. И ще  Ви споделим 3 факта, които са малко известни на широката аудитория.

Монтажът на PVC дограма не е лесна работа. Да, може и да Ви изглежда лесно, но повярвайте ни  – не е така. Изисква се много голяма прецизност, за да премахнеш старите прозорци, без да се наруши тяхната цялост. За да можете безпроблемно на сложите новата дограма, трябва да има много добре оформени отвори в стената. Тук е важно след поставянето на PVC дограмата да бъде подзидани и да НЕ висят във въздуха и да се деформират.

Няма да се справите сам с монтажа на ПВЦ дограма. Това е трудоемка задача, която освен много знания, изисква и съвместна работа на поне двама човека. Но освен съвместна работа, те трябва да имат и добър синхрон помежду си. По тази причина, фирмите разполагат с екипи от майстори, които имат дългогодшен опит в поставянето на дограма.

При монтажа на PVC дограма не бива да забравяме и стъклопакетите. Те са не само тежки, но и неудобни за хващане. Няма как да ги пренесете сам и ще се нуждаете от допълнителна помощ. Освен това, има специфичен начин, по който трябва да ги носите, за да не ги повредите.

Много важна част от инсталирането на PVC дограмата е уплътняването й с пяна. Целта е тя да изолира влагата и температурата между прозореца и зида. Тук много тънък момент  е, че след поставянето й пяната не трябва да се пипа 24 часа.

Това са само част от особеностите при монтажа на ПВЦ дограма.. Ще оставим на Вас да прецените дали да се захванете сам или да се доверите на професионалистите на SN пласт.

Свържете се с нас на телефон: 089 553 6901, ако имате нужда от професионален съвет.

1.9/5 - (9 votes)
Share this post: