ТРИ мита за ПВЦ дограмата ТРИ мита за ПВЦ дограмата - SN PLAST - град Варна 1

ТРИ мита за ПВЦ дограмата

ТРИ мита за ПВЦ дограмата

ТРИ мита за ПВЦ дограмата

by admin_snplast |януари 8, 2021 | Blogs

Много често сме чували изказвания като: „PVC дограмата е прекалено скъпа, не мога да си я позволя. Искам нещо по-евтино!” или „ПВЦ дограмата е токсична и вреди на природата!”. Затова в тази статия ще разбием някои от митовете, които можете да срещнете в интернет пространството. И ще оставим на Вас да прецените какъв вид дограма да изберете за дома си.

ПВЦ дограмата има по-кратка продължителност на живота.

Вероятно тази заблуда се дължи на факта, че PVC дограмата се произвежда от пластифициран поливинилхлорид. Да, това е вид пластмаса, но това не означава, че не притежава нужната здравина. Дори напротив, прозорците направени от ПВЦ  не  просто са надеждни, но и не ръждясват и запазват качествата си дори при рециклиране. Това се дължи на иновативните технологии на производство на PVC дограмата.

PVC дограмата е прекалено скъпа.

Разходите за изработката на Вашата дограма зависят от няколко фактора – броя на камерите, избора на профилите и аксесоарите към тях. Но дори да изберете по-скъпи профили, ПВЦ дограмата е в пъти по-достъпна от другите варианти на пазара. Причината отново се крие в технологиите на производство, които целят максимална рентабилност. И като сметнем колко бихте спестили през зимните месеци благодарение на енергийната й ефективност, цената е повече от конкурентна и разумна.

ПВЦ дограмата не е екологична.

Въпреки че PVC дограмата е синтетичен пластмасов полимер, той е по-безопасен и щадящ околната среда от други материали. По време на производството се добавят съединения, които преодтвратяват отделянето на токсични вещества. Освен това, тестовете за безопасност показват, че този материал отделя по-малко токсини при горене от дървото.

Допълнително предимство е, че ПВЦ дограмата може да бъде рециклирана до 100 пъти и да Ви помогне да консумирате по-малко енергия. Затова можем да кажем, че това я прави един от най-екологичните решения за Вашия дом.

С това ще завършим тази статия. Надяваме се да Ви е било интересно да научите нещо ново за ПВЦ дограмата.

5/5 - (1 vote)
Share this post:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *